Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

31.12.14

Novogodišnje odluke

Znam da dosta blogera na kraju godine u jednom postu sumira neke stvari iz predhodne godine, napravi neki presjek, najavi nove stvari i sl.

Eh došao je red da i ja napišem jedan takav post :)

Nikad nisam pisala ili pravila neke novogodišnje odluke. Jednostavno nisam tip koji čeka neki vanjski 'trigger' (aha! ipak informatičar progovara :) ) da bi nešto poduzela. Ja to uvijek po svom tabijatu. Ali iz nekog razloga, na početku ove godine sam, ne samo odlučila, nego zapisala šta želim napraviti u 2014. godini. Znam da mnogi ono što postave kao novogoidšnje ciljeve manje-više ubrzo zaborave, ali ja nisam. Evo mojih 'rezultata':
        

- Napraviti 'Memory jar' – Ukrašena tegla u koju treba ubacivati ceduljice na kojima će biti zapisani neki zanimljivi i specijalni porodični momenti. Ideja je da se ceduljice pročitaju na dočeku nove godine.
NISAM NAPRAVILA  - ne znam zašto?! Možda zato što duoTATA već radi na jednom projektiću koji ima sličan cilj, pa sam se podsvjesno pouzdala u ono što on zapisuje...
    
- Krenuti na kurs orijentalnog plesa ili zumbe
IŠLA na kurs orijentalnog plesa cijela 2 mjeseca :) nažalost ti časovi nisu bili ni približno onom kvalitetu i konceptu kao oni koje sam davno pohađala, tako da sam se više nervirala nego uživala u plesu, pa sam skontala da je ipak bolje da ne nastavljam
OTIŠLA dva puta na trening zumbe. Osim što se potrefio jako loš trenutak, jer je sezona virusa bila u puno jeku, pa su duoBRO i duoSIS naizmjenice bili bolesni, nisam sigurna ni je li zumba za mene. Još nisam odustala od te ideje, ali vidjet ćemo...

- Napraviti plan za obilježavanje praznika
NAPRAVILA! :) iako nismo uspjeli obilježiti i naučiti nešto o svim paznicima koji su se našli na spisku, o mnogim ipak jesmo. Možda je i dobro da nismo u potpunosti uspjeli, jer ovako imamo mnogo toga napraviti u novoj godini. Kako god, ovaj plan će sigurno biti jedna od tema za jedan od novih postova.
          
- Početi pisati blog
POČELA pisati blog :) nisam još obilježila prvi rođendan bloga, ali i to se primaklo i izuzetno mi je drago što uspjevam koninuirano objavljivati postove. Ne onoliko često koliko bi htjela, ali i ovako sam zadovoljna. Jako sam sretna zbog svih pozitivnih kritika koje sam dobila i zaista hvala od srca za to.
    
- I još nešto što nažalost nisam uspjela, ali jesam započela, pa ćemo vidjeti hoću li u 2015. uspjeti, jer sigurno ostaje na listi.

SumaSumarum: nije loše. Moglo je bolje, ali nije loše.

Eh sad još malo o novim odlukama...

Novi spisak ciljeva i odluka će ipak ostati tajna do kraja 2015 godine, ali evo nekoliko stvari koje želim napraviti ovdje:

- Napraviti logo i redesign
- Objavljivati bar dva, optimalno 3 posta sedmično
- Vratiti se planiranom 'schedule-u'
- OBAVEZNO ponovo započeti 'challenge day' – ovo će mi biti prioritet, jer mi je ispunjavnje tih  malih zadataka predstavljalo veliko zadovoljstvo i ne znam ni zašto sam uopšte prestala sa tim
- Objediniti 'social media' identitet – ovo će baš biti podvig :)

    
Pravite li vi spisak novogodišnjih odluka? Uspijete li u realizaciji ili ipak sve ostaje samo na papiru?

U svakom slučaju, želim vam SRETNU NOVU GODINU! Da je dočekate u dobroj atomosferi i još boljem društvu, da vam nova godina bude ispunjena ljubavlju i smijehom i da uspijete u svemu što radite i želite!



Budite ovdje i sljedeće godine...

3 comments:

  1. sretna nova godina tebi i tvojoj porodici!

    sve ovo što si planirala da ostvariš ostvarićeš ako budeš disciplinovana i ustrajna, pa eto želim ti da budeš takva u 2015 :)

    ja nemam nikakvih odluka. ali za 2015. imam listu zadataka i poslova, od sitnih poslića, do težih fizičkih radova, pa neke papirologije, zdravstveni pregledi... valjda ću i ja to svoje pozavršavati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na lijepim željama!
      I tebi mnogo uspjeha u svemu što budes radila i da i dalje ostnes kreativna i inspirativna kao i do sada!
      Citamo se i sljedeće godine ;-)

      Delete
  2. I od nas sve najbolje u novoj! Osobno nisam tip za novogodišnje odluke, više sam za pravljenje planova na dnevnom ili tjednom nivou, onako sitnih pa kad puno napišem i iskrižam imam osjećaj da sam nešto i napravila! Motivirajuće! ;)

    ReplyDelete