Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

9.12.14

Make your own snow!!!

Mi više nismo mogli čekati da pravi snijeg napokon padne, pa smo prošli vikend iskoristili da napravimo svoj :)


Super je što za vještački snijeg trebaju samo dva sastojka: soda bikarbona i regenerator za kosu, bilo koji, ali po mogućnosti bijeli (na nekim stranicama sam vidjela da se može umjesto regenatora koristiti i pjena za brijanje, pa eto, proberite :) )

Za jednu pristojnu količinu snijega trebat će vam 3 čaše sode bikarbone i jedna čaša regeneratora.
Sve dobro promješajte.Čak i mali mogu pomoći :)


I igranje može da počne.


Da vas upozorim, ovo bude veeeeliki nered. Nama ne smeta, ali da sam to znala stavila bi mušemu ispod, tako da sve bude lakše pokupiti.

Mame na drugim blogovima kažu da se snijeg može danima čuvati, samo po potrebi, ako se previše stvrdne, treba dodati regeneratora. Ali nama se pojavio jedan mali problemčić na koji nismo računali. Naime, duoBro je imao jednu malu ogrebotinu na prstu i nešto od ova dva sastojka ga je 'ujelo', tako da se nije mogao igrati onoliko koliko je htio. Zbog toga nismo ni sačuvali snijeg,

Umjesto toga smo opet pravili erupcije :) malo sirćeta (ili limunske kiseline) i Voila!, ogroma erupcija!I duoSIS je sa ovim bila oduševljena.Obzirom da ona nema još uvijek problem sa 'mirisima', baš je uživala praveći erupcije opet, i opet... Eto drugari, postoji način da unese malo zimske čarolije u kuću i prije nego ona sama odluči doći.

2 comments:

 1. Jao odlična ideja, nisam imala pojma za ovo! Svakako ćemo probati! Hvala! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) obavezno javite jeste li se dobro zabavili ;)

   Delete