Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

23.12.14

Mala jelkica

Tako mi je drago što danas mogu da podijelim jednu od ideja još jedne izuzetno kreativne mame :) Meni često treba inspiracija, pa nekako izkombinujem ono što vidim ili na drugim blogovima ili na Pinterest-u, sa onim što je nama trenutno zanimljivo i što možemo napraviti. Ali ova mama frca svojim idejama i ne moram ni spominjati da su sve ge-ni-ja-lne :)

Uglavnom, vraćajući se kući sa svojim dječacima, vidjeli su kako radnici "Rada" pripremaju drveće za zimu. Bili su toliko ljubazni da su dječacima, koji su naravno bili oduševljeni sa motornim pilama, dali nekoliko grančica koje su odrezali. Da bi ih što bolje iskoristili napravili su mali projekat.

Evo spisak onoga što su koristili:
- papir
- grančice
- školsko ljepilo
- ljepilo sa šljokicama
- aluminijska folija

Prvo su manje grančice odvojili i zalijepili na papir tako da imaju oblik jelikice.

Zatim su ljepilom sa šljokicama u raznim bojama ukrašavali jelkicu. Bitan je naravno vrh i da 'nacrtaju' mnogo šarenih kuglica.





I onda finale za kraj, od aluminijske folije su pravili kuglice (oduševljenu nigdje kraja kada djeca mogu derati foliju koliko žele :) ) i isto ih zalijepili na drvce.



Finalni rezultat izgleda ovako:



Sve je vrlo jednostavno, ali istovremeno jako interesnatno i odlična aktivnost ako imate dječicu različitog uzrasta, jer i oni skoz mali i oni nešto veći mogu ovo napraviti.

Hvala mama Nunny što si dozvolila da ovo podijelim :*


No comments:

Post a Comment