Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

19.1.15

Learning shapes with marshmallows and toothpicks

Ovo je jedna super aktivnost u kojoj mogu uživati i malena i veća djeca. 


Sve što vam treba je kesa marhsmallow bonbona i nekoliko čačkalica (u ovisnosti koliko se zaigrate, moglo bi vam zatrebati puno čačkalica :) )



duoSIS je bila jednako zainteresovana za ovu igru, kao i stariji braco. Naravno, nije mogla razumjeti šta to ustvari pravimo, ali se super zabavila bockajući bonbone (napominjem da manju djecu pozorno pratite, jer ipak se igraju sa bockavim čačkalicama)



Dok pravite oblike možete razgovarati o tome koliko svaki oblik ima stranica, koliko ima uglova. Nemojte misliti da to predškolska djeca ne mogu shvatiti. Mogu! Pogotovo ako im se prezentuje u ovom obliku gdje će sami napraviti oblik, a ne samo vidjeti ga na papiru.







Malo sam pomogla pri pravljenju kocke, jer je ipak trebalo preći u 3D prostor.





A najbolje od svega je bilo što ove bonbone tako dobro mirišu (zato su im nosići zaljepljeni za kocku) :)

Za dodatnu inspiraciju pogledajte ovaj link. Zaista možete podstaknuti male arhitekte i njihovu maštu. 

Mi ćemo sljedeći put koristiti upravo manje i šarene gumene bonbone. 

Pošaljite nam sličicu vaših konstrukcija, ako ih budete pravili. 

No comments:

Post a Comment