Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

21.1.15

Challenge day

Ako ste pratili, onda znate da sam najavila da ću vratiti Challenge day.

Znači izazivam sebe, ali i sve vas koji čitate ovo, da u toku narednih sedam dana odgovorite na izazov. Kao i prije, to će biti stvarno malene, sitne stvarčice, koje svako može napraviti, a mogu mnogo značiti i vama, ali i ljudima oko vas.

Obzirom da smo opet napočetku, hajmo se zagrijati sa nečim 'laganim'.

Ne smijete vikati, niti derati se, bar jedan dan! 

Ako možete, probajte 'izdržati' sedam dana.Znamo da je vrijeme u kojem živimo jako stresno. Sve je užurbano. Svi imamo mnogo obaveza koje nastojimo završiti u kratkim rokovima. I naravno da zbog toga imamo jako malo strpljenja i lako planemo.

Zato vas izazivam da probate razmisliti prije nego se počente ljutiti i derati na nekog bližnjeg, pogotovo ako su u pitanju djeca. Ovo je pravi izazov iako se možda na prvu ne čini takav. Uspjeti se izkontrolisati i ostati miran je jako teško. Ali probajte. Možda će vam se odmah pokazati koliko je bolje neku situaciju riješiti mirnim putem, umjesto ljutnjom.

Vjerujem, kada bi češće bili smireniji više bi primjećivali male, čudesne stvari koje nas okružuju.

Ako imate vremena pogledajte malo ovaj blog Hands Free Mama, a pogotovo ovaj post: The Important Thing About Yelling

Sretno!

6 comments:

 1. Odlično! Ovo sa izazovima je super ideja! Jedva čekam idući! Ovaj kontam da ću uspjeti bez problema, samo ako smijem vikati dok vozim, naravno nasamo! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, voznja je najgora :) i ja cu se tu tesko izkontrolisati

   Delete
 2. Ovo nije toliko teško, zaista retko vičem.
  Ja ću sebi dodati i - bez psovanja. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bez psovanja obavezno ;) kod mene inace nema psovanja i sto je zanimljivo, drugi ljudi se suzdrzavaju psovanja dok su sa mnom, valjda upravo iz razloga jer od mene to ne cuju (uvijek mi je to bilo zanimljivo), ali kad se meni omakne, znam da svi primjete i ne mogu da vjeruju da sam to rekla, hahahaha...

   Delete
 3. Mala vam deca,vikanje krene malo kasnije-posle pete kad počnu da se ponašaju kao pubertetlije :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. :):) Može biti! Uh jedva čekam da krene! ;)

   Delete