Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

15.1.15

Refashion ripped jeans

Koliko ste puta pomislili gledajući poderane farmerke ili trenerke vaše djece da su kao nove, a već sa rupom? Ja sam nekoliko treneki prošlo ljeto 'prepravila' u šorceve, ali to je stvarno neki najjednostavniji pokušaj spašavanja nečega čemu je put prema kanti već utaban :)

Čak šta više, imamo i jednu anegdotu vezanu za to. duoBRO je išao na neku radionicu za djecu, i između ostalog u prostoru u kojem se održavala radionica bila je i soba u kojoj su smještene mašine za šivenje. duoBRO je sav ponosan rekao kako i njegova mama ima mašinu, a na pitanje šta mu je mama sašila rekao je: "Poderane trenerke" :)

Uglavnom, mama Nunny je uradila nešto mnogo bolje sa farmerkama na kojima su se pojavile rupice.
Ono što je koristila prilikom ove popravke je sljedeće:
- farmerke koje treba popraviti
- komadić dodatnog materijala
- makaze
- modlica, u njenom slučaju u obliku zvijezde, ali može bilo koji
- olovka
- igla i konac

Na mjestu gdje se rupica pojavila postavite modlicu, iscrtajte oblik i izrežite taj dio.

Dodatni materijal koji te pripremili zakačite iglicama na unutrašnju stranu farmerki.Ako imate mašinu za šivenje možete prošiti prema obliku koji ste odabrali, ali sasvim će biti OK ako to i ručno uradite.I to je to. :)

Finalno, farmereke izgledaju ovako:2 comments:

 1. Kakva divna ideja! Sad si dobila nove farmerke :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kao nove ;) jos samo probam na ovaj nacin spasiti koju trenerku... :)

   Delete