Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

28.2.14

Chocolate cake with raspberries

I'm so sorry that this post is not going to be in English because it is an awesome and so easy cake to make, but I'm just not good with cooking terminology. Please use Google translate and I think you will get the idea what to do.

Ako se sjećate, obećala sam podijeliti recept za čokoladnu tortu koju sam napravila za Valentinovo. Eh, evo ga :) nadam se da ćete probati napraviti ovu tortu, jer je zaista ukusna, a lako se pravi.





Čokoladna torta sa malinama

Sastojci:
200 g čokolade za kuhanje (za kolač)
100 g čokolade za kuhanje (za glazuru)
200 g šećera u prahu
250 g maslaca (200 g za kolač, 50 g za glazuru)
200 g brašna
4 jaja (odvojiti bjelanjke od žumanjaka)
1/2 dllikera od naranče (Triple Sec Curacao)
naribana kore narandže 
200 g višnji ili malina, ili nekog drugog bobičastog voća

Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200°C (donji grijač i vrući zrak)
2. Namazati kalup za tortu s maslacem i brašnom ili staviti papir za pečenje
3. Izmutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka
4. Otopiti maslac, dodati čokoladu i lagano mješati dok se čokolada ne istopi
5. U posudi umutiti žumanjke, šećer, naribanu koru narandže i liker od narandže
6. Pažljivo dodati čokoladnu smjesu
7. Dodati snijeg od bjelanjaka, ali ne mutiti mikserom, nego samo sa kašikom lagano promješati
8. Uliti smjesu u kalup
9. Peći oko 13-15 minuta. Napomena: torta nakon što je pečena ostane i dalje mekana u sredini i sočna (ne treba provjeravati viljuškom)
10. Premazati otopljenom čokoladom na maslacu i posipati višnjama ili malinama
11. Dobro ohladiti prije serviranja.


Uživajte!

No comments:

Post a Comment