Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

6.3.15

Paper flower gift wrap / DIY

Već sam pisala o tome kako nisam baš pobornik proslave 8.marta tako što se ženama poklanja cvijeće, ili odlaska u kafanu isključivo ženskog društva baš na taj dan. Žene su na taj datum izborile svoje prava i jednakost i smatram da se ovaj datum treba obilježavati aktivnostima koje podržavaju upravo to, prava, nezavisnost, jakost i uspjehe žena u raznim sferama života. 

Ipak, taj dan volim da iskoristim da djeca poklone nešto tetama u vrtiću (uskoro će to biti učiteljicama u školi). Naime, kod nas se dan učitelja i neobilježava, pa 8.mart može poslužiti kao zamjena. Zašto baš tetama/učiteljicama? Zato što moramo biti svjesni da su to žene koje imaju veliki uticaj na razvoj djece i koje zaista moraju imati ogromnu ljubav, strpljenje i posvećenost onome što rade. Na kraju, ipak ste njima povjerili čuvanje vašeg najvećeg blaga i lijepo je pokazati da cijenite ono što rade.

Ovaj put smo našim tetama poklonili papirne cvjetiće u kojima se krije malo iznenađenje.


Da bi napravili ovakve poklončiće potrebno vam je:

- krep papir (ako ste sretnici i možete negdje kupiti tissue paper onda je bolje da uzmete taj)
- kartonske tube
- makaze
- školsko ljepilo
- makaze
- ukrasna traka
- poklončić


Razmotajte papir. Postavite tubu tako da sa jedne strane ostane nekih cca. 2 cm, a sa druge 8 cm papira i izrežite.


Papir preklopite na pola, pa onda još jednom, pa još jednom... dok ne dobijete širinu od cca.5 cm


Izrežite polukrug.


Razmotajte papir, dodajte malo ljepila i umotajte tubu.


Ovo bi odprilike trebali dobiti. 


Umetnite poklončić. Mi smo ubacili bombone (već su imale pakovanje i nešto su veće, ali ako ćete ubaciti manje bombone, onda ih prvo zapakujte u providnu kesicu, pa tek onda u paketić). Pored bombona, možete ubaciti karmin ili labelo, možda lak za nokte, ili neki parfem u maloj bočici.  


Zavežite ukrasnu traku tako da vam dio koji ste izrezali u polukrug dobije ovakav oblik


Na donjem dijelu se papir može samo preklopiti i zalijepiti selotejpom.


Meni bi život bio mnogo jednostavniji kada ne bi bila toliki prefekcionista... Ja sam ipak za dno izrezala krugove koje sam zalijepila školskim ljepilom.



I to je to.

Možda ima malo više slika, ali proces je zaista jednostavan. Sav potreban materijal možda već imate kod kuće. Malo starija djeca sigurno ovo mogu i sama napraviti. Moja djevojčica je premalena, a dječak baš i nije bio zainteresovan da pravi cvjetiće. Ipak, jako mu se svidjela ideja da ponese cvjetiće tetama :)



Imate još vremena do 8.marta da napravite nešto slično. Ako vam treba još inspiracije možete OVDJE pogledati šta smo to pravili pošle godine. 

5 comments:

  1. pa nisi jedina koja bi nalijepila krugove na dno :)

    lijepo je ispalo, sviđa mi se.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :) naravno da nisam, nego sam sama sebi isla na živce jer je bilo kasno i bila sam umorna, ali sam ipak morala sve zavrsiti da skroz budem zadovoljna :)

      Delete
  2. Jako slatko! Savršeno za 8. mart! :)

    ReplyDelete
  3. Ideja je super poslužila kad mi se dete pojavilo u ponedeljak sa pitanjem zašto ona ništa nije odnela vaspitačicama za 8.mart (nije je baš zadovoljio moj odgovor da je već 9.mart) :-)

    ReplyDelete