Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

6.3.15

Paper flower gift wrap / DIY

Već sam pisala o tome kako nisam baš pobornik proslave 8.marta tako što se ženama poklanja cvijeće, ili odlaska u kafanu isključivo ženskog društva baš na taj dan. Žene su na taj datum izborile svoje prava i jednakost i smatram da se ovaj datum treba obilježavati aktivnostima koje podržavaju upravo to, prava, nezavisnost, jakost i uspjehe žena u raznim sferama života. 

Ipak, taj dan volim da iskoristim da djeca poklone nešto tetama u vrtiću (uskoro će to biti učiteljicama u školi). Naime, kod nas se dan učitelja i neobilježava, pa 8.mart može poslužiti kao zamjena. Zašto baš tetama/učiteljicama? Zato što moramo biti svjesni da su to žene koje imaju veliki uticaj na razvoj djece i koje zaista moraju imati ogromnu ljubav, strpljenje i posvećenost onome što rade. Na kraju, ipak ste njima povjerili čuvanje vašeg najvećeg blaga i lijepo je pokazati da cijenite ono što rade.

Ovaj put smo našim tetama poklonili papirne cvjetiće u kojima se krije malo iznenađenje.


Da bi napravili ovakve poklončiće potrebno vam je:

- krep papir (ako ste sretnici i možete negdje kupiti tissue paper onda je bolje da uzmete taj)
- kartonske tube
- makaze
- školsko ljepilo
- makaze
- ukrasna traka
- poklončić


Razmotajte papir. Postavite tubu tako da sa jedne strane ostane nekih cca. 2 cm, a sa druge 8 cm papira i izrežite.


Papir preklopite na pola, pa onda još jednom, pa još jednom... dok ne dobijete širinu od cca.5 cm


Izrežite polukrug.


Razmotajte papir, dodajte malo ljepila i umotajte tubu.


Ovo bi odprilike trebali dobiti. 


Umetnite poklončić. Mi smo ubacili bombone (već su imale pakovanje i nešto su veće, ali ako ćete ubaciti manje bombone, onda ih prvo zapakujte u providnu kesicu, pa tek onda u paketić). Pored bombona, možete ubaciti karmin ili labelo, možda lak za nokte, ili neki parfem u maloj bočici.  


Zavežite ukrasnu traku tako da vam dio koji ste izrezali u polukrug dobije ovakav oblik


Na donjem dijelu se papir može samo preklopiti i zalijepiti selotejpom.


Meni bi život bio mnogo jednostavniji kada ne bi bila toliki prefekcionista... Ja sam ipak za dno izrezala krugove koje sam zalijepila školskim ljepilom.I to je to.

Možda ima malo više slika, ali proces je zaista jednostavan. Sav potreban materijal možda već imate kod kuće. Malo starija djeca sigurno ovo mogu i sama napraviti. Moja djevojčica je premalena, a dječak baš i nije bio zainteresovan da pravi cvjetiće. Ipak, jako mu se svidjela ideja da ponese cvjetiće tetama :)Imate još vremena do 8.marta da napravite nešto slično. Ako vam treba još inspiracije možete OVDJE pogledati šta smo to pravili pošle godine. 

5 comments:

 1. pa nisi jedina koja bi nalijepila krugove na dno :)

  lijepo je ispalo, sviđa mi se.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :) naravno da nisam, nego sam sama sebi isla na živce jer je bilo kasno i bila sam umorna, ali sam ipak morala sve zavrsiti da skroz budem zadovoljna :)

   Delete
 2. Jako slatko! Savršeno za 8. mart! :)

  ReplyDelete
 3. Ideja je super poslužila kad mi se dete pojavilo u ponedeljak sa pitanjem zašto ona ništa nije odnela vaspitačicama za 8.mart (nije je baš zadovoljio moj odgovor da je već 9.mart) :-)

  ReplyDelete