Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

18.3.15

Challenge day

Iako sam odredila srijedu kao dan za novi Izazov, mnogo je srijeda prošlo od kako sam zadnji put imala neki zadatak koji treba ispuniti.

Koliko se sjećam zadnji zadatak je bio završiti neke obaveze koje dugo stoje na to-do listi. I jesam, zaista. Neke velike projekte, koje sam uporno odlagala da započnem, sam pokrenula. Isto tako, neke sitnice, za koje uvijek smatram da se za čas mogu zavšiti su se bile nagomilale, pa mi je i za njih trebalo dosta vremene. Uglavnom, treba pokušati obaveze završavati što prije. Svima bude i bolje i lakše.

Eh sad novi Izazov.

POHVALITI NEKOGA UKOLIKO SMATRATE DA JE TO ZASLUŽIO/ZASLUŽILA 

Prije par dana, smo duoTATA i ja, prilikom povratka kući pričali o tome kako je lijepo kada neko prizna vaš trud i rad. Možda je to nešto što bi svakako uradili, ili što vam je obaveza da uradite, ali je fino dobiti par lijepih riječi. Nekako vas potakne da se i dalje trudite. Konkretno je duoTATA dobio komentar da je jako ljubazan od nekog korisnika sa kojim je samo telefonski razgovarao. Ništa specijalno. Ali, značilo mu je toliko da mi je to prepričao.


Onda smo dalje razgovarali kako bi bilo lijepo da i mi, kada primjetimo da je neko posvećen, ljubazan i da se trudi nešto uraditi, pronađemo način da pohvalimo tu osobu. Odmah smo se sjetili jednog momka koji radi na benzinskoj pumpi u našem kvartu koji je uvijek nasmijan, uvijek spreman za šalu i nekako pozitivan. I obećali smo sebi da ćemo poslati makar email njegovoj firmi kako bi rekli par lijepih riječi o njemu. Samo još moramo saznati kako se zove :)


2 comments:

 1. Odlična ideja!
  Javite kako je prošlo!
  Inspirisali ste me da razmišljam o pozitivnim stvarima i ljudima danas. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) kako ova slicica kaze 'kindness inspires kindness' ;)

   Delete