Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

7.5.14

BIRTHDAY WEEK - Day 3 - Angrybirds party

This post I wrote looooong time ago, but did not publish until now. It is written in Bosnian  (sorry guys who are reading this in English, please use Google translate).




Evo nešto što će možda zanimati mame dječaka koji su se'navukli' na Angry Birds. duoBRO je bio jedan od takvih, samo što su njemu bile draže svinje, pa kad ga je neko pitao kako se zoveš, on je odgovarao „Zelena svinja“ :) Bilo bi super da sam mogla nekako snimiti ili uslikati izraze lica ljudi nakon što skontaju šta im je rekao :)

Uglavnom, tema 3. rođendanske zabave je bila Angry Birds. Evo nekoliko linkova i savjeta koji mogu pomoći, ako se odlučite za organizovanje rođendana na tu temu.

Sve u stanu je naravno moralo biti u znaku ljutih ptica, pa smo glavni natpis napravili ovako:


Inspiraciju sam našla negdje ne internetu. Nažalost nisam spasila orginalni link, ali sam ja napravila cijeli natpis na osnovu te ideje pa predpostavljam da ga mogu share-at: link




Kupili smo balone u osnovnim bojama što odgovara bojama ptica i na njih običnim ljepilom zalijepili lica (nažalost nismo nigdje našli crne i bijele balone :( ). Template koji samo treba downloadovati, odprintati i izrezati se može naći ovdje

Mi nismo lijepili stomake, bilo nam je to ipak previše, a i bezpotrebno.

Stolnjak, čaše i tanjire smo dobili na poklon iz Švedske, mada mislim da se može preko e-baya naručiti da stigne i kod nas.

Ne smijem zaboraviti spomenuti da smo tako dobili i privremene tetovaže! To je bio pun pogodak, jer su sva djeca želila bar jednu (nekoliko tata je takođe stavilo tetovaže :) )




Organizovali smo i igru obaranja flaša-svinja. Ideja je bila da kupimo crvenu loptu na kojoj bi nacrtali lice crvene ptice, ali nismo uspjeli pronaći jednobojnu loptu, pa nam je poslužila ona koju smo već od ranije imali. Lice svinje sam pronašla na internetu i samo je odprintala na zeleni papir, koji smo kasnije zalijepili na prazne plastične boce.


Takođe sam dječici odprintala nekoliko stranica za bojenje. Stranice se jednostavno nađu kada se u Google ili bilo koji drugi pretraživač upiše “Angry Birds Coloring Pages”. Samo treba paziti na rezoluciju istih da ne bi bile skroz sitne. Download, print, nekoliko bojica i zabava se nastavlja (naravno kada su djeca već pomalo umorna od silnog skakanja i igranja). 




Evo jedna stranica, ako vam se ne bude dalo tražiti.


I finalno torta… Ovako je izgledala naša



Ideju sam isto pronašla negdje na internetu, a dvije predivne sestre iz Visokog koje imaju nevjerovatan dar kako za pravljenje same torte, tako i za dekoracije istih, su nam napravile tortu sa kojom smo bili prezadovoljni. Ako želite naručiti tortu na istom mjestu gdje i mi, potržite na FB “Torte Za Sve Prilike”.

Mislim da je to to…

Treba malo truda, ali ništa pretjerano, i sve je spremno za ANGRY BIRDSDAY!

No comments:

Post a Comment