Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

17.10.14

Little theatre DIY

Šta uradite kad krenete u šetnju sa malom bebom i vidite ogromnu kutiju tek ostavljenu pored kontejnera?! Pokupite je, naravno, kako god znate i umijete... :-)
Nisam odmah imala ideju šta ćemo od nje napraviti, ali sam bila ubijeđena da će mi već nešto naumpasti. DuoBRO je naravno bio oduševljen što uopšte imamo toliku kutiju u kući, pa je prva akcija  bila ubaciti tračnice i voziće unutra i igrati se.
Eh, onda je na red došao odabir, da li ćemo od kutije napraviti dvorac ili pozorište? Odlučeno: pozorište :-)
Napravili smo prvo otvor i od ostataka malu pozornicu iza (da budemo iskreni to više izgleda kao neka minijaturna polica, ali trebalo nam nešto gdje ćemo moći postaviti scenu). 



Sljedeći korak je bio napraviti zavjese. Uskoristila sam neki ostatak materijala i ručno sašila dvije zavjesice, koje smo okačili opet na ostatak kartona. I još smo napravili natpis 'malo pozorište' i dodatno ukrasili (čitaj išarali) cijelu kutiju.   


Eh još lutke... možete uvijek napraviti svoje u ovisnosti koju priču izaberete, ali ja sam nabasala na jednom blogu na lutkice koje se mogu downlodovati za ove 4 priče:
-Crvenkapica
-Jack i čarobni grah (ako iko zna kako se u našoj verziji zove Jack neka mi javi - mi smo dječaka zvali Jack)
- Vuk i tri prasića
- Zlatokosa i tri medvjeda
Evo link :-)
Lutkice se prvo trebaju obojiti, pa onda izrezati i mi smo nakon toga svaku zalijepili na drvce koje se koristi za pravljenje ražnjica (odrezala sam onaj špicasti dio, naravno) i predstava može da počne...


Moja ekipa je prvo gledala predstavu, a onda su stvari preuzeli u svoje ruke, pa je jedna lutkica vuka odmah bila izguzvana, a druga lutkica vuka je ustvari bila baka, crvenkapica je bila vuk, a baka crvenkapica. LOL! Sve kombinacije su moguće :-)
I za kraj još samo jedna napomena, ne morate koristiti veliku kutiju za ovaj projektić, i mala kutija može poslužiti. Evo npr ovako

4 comments:

  1. Odlično! I mi tako svako malo navlačimo neke kutije kući za igranje, ili samo izležavanje! ;) Vidi se da ste se baš lijepo zabavili! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su kutije opsesija :) na razne nacine ih iskoristimo, ali ovo nam je bas bilo danima zanimljivo.

      Delete
  2. Pa ovo je sjajno! Hvala ti što si se javila, sada se bacih na čitanje tvog bloga i malo je reći da sam oduševljena! Bravo za kreativnu mamu i maštovitu dečicu!

    ReplyDelete