Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

28.10.14

Vukov Konak

Jeste li bili u Vukovom konaku? Mi smo za njih saznali sasvim slučajno, i jedva smo čekali da pronađemo neki slobodan vikend da ih posjetimo. Bilo je to prije dva mjeseca, ali vjerujem da će uskoro, kad snijeg zabijeli, biti jednako lijepo, možda i ljepše.Vukov konak se nalazi 30 minuta daleko od Sarajeva, putem prema Hreši, u mjestu Vučja Luka. Nije baš pravac, sve je uzbrdo (ali i idete na planinu) i poprilično je uska cesta, ali ništa nije zabrinjavajuće, niti toliko strašno da biste trebali odustati. Kada stignete, parking vam je obezbjeđen.

Ono što je nas prvo dojmilo čim smo izašli iz auta je tišina. Nakon gradske buke, a manje-više i bilo kojeg izletišta koje možete posjetiti, čuti tišinu je iznenađujuće. Pri samom dolasku pred kuću, imala sam osjećaj kao da dolazim u svoju vikendicu, toliko je sve nekako opušteno, i taj osjećaj me nije napustio dok god smo bilo tamo. Krajnje ljubazni su bili i vlasnici i uposlenici.


Zanimljivo je spomenuti da su vlasnici ovog mjesta jedan bosanac i jedna finkinja, koji su se upoznali u Sloveniji. Sticajem okolnosti, i sudbine, trenutno žive u BiH, i imaju dvije djevojčice. Sa starijom se moja mala ekipa igrala, i mogu reći da je jako mila i draga, a mlađa se bila skroz majušna bebica kada smo je vidjeli. Ako želite saznati nešto više o njihoj priči pročitajte ovo: http://vukovkonak.com/wearevukovkonak/

Kuća u kojoj je restoran, i u kojoj se može i prespavati, je više od 100 godina stara i nije napravljena na ovom mjestu, nego su je rastavili, prenijeli, i ponovo sastavili (ne pitajte me kako). 

Sve je, naravno napravljeno u planinskom stilu, i sve je jako prijatno. 
U Vukovom konaku, postoji i sauna (skandinavski uticaj :)) što je poprilično jedinstveno, pogotovo u ovakvom ambijentu.

Moja djeca su se odmah po dolasku udomaćila, pa su se bacili u istraživanje. Iitine igačke su sve pregledane i ispitane, popeli su se svugdje i zavirili gdje god su mogli. 
Igrali su se macom, sa kozama, bubama... cuku su izbjegavali. Nažalost magarci nisu bili tu tokom naše posjete, ali vjerujem da bi im i oni bili super zanimljivi.

Naručili smo domaći sok od zove koji je bio njam, njam. A za jelo, uštipke i čorbu. Sve je bilo preukusno i razumnih cijena.

Otišli smo malo i prošetati. Ovaj put smo se držali asfalta, ali vjerujem da ćemo sljedeći put napraviti malu turu kroz šumu.

Za kraj djeca imala malu kreativnu radionicu (Ita je htjela da slika, pa joj se duoBro pridružio, a mi smo pomogli oko ideje da slikaju sa cvijećem i sa 'tomicama').

I naravno, morala se isprobati i trampolina.Sve u svemu, ovo je mjesto gdje se zaista možete opustiti u potpunosti. Moja ekipa je toliko uživala da niko nije htio da ide kući, iako smo na ovom mjestu proveli skoro cijeli dan.


Sve dodane informacije potražite na http://vukovkonak.com/. Nepu piše i blog, pa ako želite saznati još više posjetite http://mountrewild.org/

2 comments:

 1. Izgleda divno! Vjerujem da ste se baš zabavili!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zaista jeste! Super nam je bilo i jedva cekamo da opet odemo :)

   Delete