Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

14.9.15

Vježbalica za brojeve

Imate li predškolce ili školarce kod kuće? Imam za vas jednu vježbalicu za učenje i pisanje brojeva koju sam nekad davno napravila za duoBRO.



Na svakom listu se nalazi napisan veliki broj, kako se taj broj zove (slovima), kako bi taj broj trebalo napisati u prazno polje, prazno polje za upisivanje, i sličice nekih predmeta čija količina odgovara tom broju.

Cijelu vježbalicu možete spasiti sa ovog linka.

Iako mi je ideja bila da samo u prazno polje upisuje brojeve, a da ostatak ustvari bude kao slikovnica, duoBRO je olovkom pratio liniju prvo preko velikog broja, zatim preko malih, pa tek onda sam upisivao iste. Kad se malo odmaknemo i pustimo ih da urade nešto na svoj način, pokažu da imaju mnogo ideja koje nama ne padnu na pamet :)

10.9.15

Kosili @duomama

Sve ispod napisano predstavlja isključivo moje mišljenje i nikakvu novčanu naknadu ne dobivam u zamjenu za napisani komentar.


Je li vam se ikad desilo da uđete u neku prostoriju, ugledate ili pomirišete nešto i time vratite sjećanja iz djetinjstva? Meni se to desilo prošle sedmice kada sam otvorila ovaj paketić:


Kosili! Ne znam postoji li iko iz moje generacije, sa ovih prostora, kome barem jednom, kosa nije oprana sa Kosili šamponom.


Sada Kosili ima i druge proizvode i mogu reći da svi jednako lijepo mirišu i orginalni proizvodi imaju odličan kvalitet. Mi smo iz ovog paketića isprobali kupku i šampon. Bude puuuno mirisne pjene ;)


Ne znam koliko ste upućeni, ali nedavno je bila afera sa Kosili proizvodima. Naime, pojavili su se plagijati koji su sadržavali jako štetne sastojke. Kosili je zato napravio akciju kojom će skrenuti pažnju na svoje orginalne proizvode. Prepoznat ćete ih po Švicarskom plusu u crvenom krugu.

 


Meni je jedino žao što je novom ambalažom izmjenjen onaj stari, dobro prepoznatiljivi oblik Kosili bočica. Sjećate se:


 I hvala Kosili za peškir sa posebno izvezenim imenom ;)

7.9.15

Šta ćemo danas kuhati?

Koliko mama, a i tata, mrzi pitanje šta ćemo danas ručati? 

Od kako sam se, što moj dragi kaže, prokuhala, meni to pitanje nije smetalo. Međutim, u zadnje vrijeme mi sve više smeta. Pogotovo od kako sam, svojom krivicom, postala dio nekoliko projekata, pa je naravno vremena sve manje. 

Uglavnom, kako bi sebi olakšali život, duoTATA i ja smo se dogovorili da ćemo pokušati u jednom navratu praviti ručak za dva dana. OK, neće to svaki put biti moguće, jer ipak skuhati makarone pa ih ostaviti za sutra baš i nije dobra ideja, ali možemo barem pokušati sa nekim jelima sebi na ovaj način olakšati.

Da bi se uopšte upustili u realizaciju ove ideje moramo ipak imati planer za sedmični jelovnik. Tih planera na mreži možete naći u raznim varijantama, ali obzirom da onih na našem jeziku skoro i nema, ja sam napravila jedan takav, skroz osnovni. Meni baš takav treba, bez džidža midža, ukrasa, krasnopisa i sl. :)

Ako vam se sviđa i ako mislite da vam može poslužiti, slobodno klik na link ispod slike i sebi ga spasite.


I evo dodatno našeg plana za naredne dvije sedmice.



Možda odmah možete primjetiti da postoje određena ponavljanja u ovim jelovnicima. Npr. srijedom je svaštaraš čorba (u mesnu vodu ubačeno svo moguće povrće koje trenutno imamo). To je zato što je u vrtiću srijedom pasta (duoBRO je jede suhu bez ičega, a duoSIS i nije neki ljubitelj pa je skoro i ne pojede), pa onda kod kuće trebamo 'smokriti crijeva' :) Četvrtkom nam je riba, jer u ribarnicu oglavnom sva riba dolazi četvrtkom. Aha, i nemojte se dati zbuniti i misliti da ja svake subote pravim pitu :) Ne, ne... to nas moja majka (nana, nena, baka, nona, kako god da zovete vašu) pripazi svaki vikend. Nekad i ne bude iznenađenja, pa se onda nakako drugačije snađemo.

Sva jela se uglavnom brzo prave i naravno moraju biti takva da će ih djeca pojesti (znači neke npr. salatice za nas nisu opcija, ili neka egzotična ili ljuta jela)

I da, ovo su ideje samo za ručak. Obzirom da djeca idu u vrtić sve ono što pojedu dok su tamo, ja smatram doručkom :) onda kod kuće jedu nešto od ovih jela, i još jednom pred spavanje imaju obrok koji u nekoj varijanti sadrži voće (pa to može biti mali sendvič i jedna cijela voćka, ili je to neka voćna kašica, uglavnom nešto sa voćem) Znam da i nije baš najbolja ideja jesti voće pred spavanje, ali mi nemamo izbora i do sada nam ovakva organizacija odgovara.

Ako nešto od ovoga želite i sami isprobati, a volili bi imati i recept, slobodno u komentarima napište za šta, i obećavam u nekom od narednih postova sve ću fino napisati, popraćeno njami slikama, naravno.