Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

5.2.15

Days of fun with colored pasta

Sigurna sam da ste se kao djeca igrali sa makaronima raznih oblika. Isto tako, ako imate dijete koje ide u vrtić, sigurno je već radilo neku od aktivnosti koja uključuje igranje sa pastom. A jeste li probali obojiti pastu? Jako jednostavno, a super interesantno...


Ono što će vam biti potrebno je sljedeće:
- makaroni (ili neki drugi oblik paste)
- boje za hranu
- 70% alkohol (kupuje se apoteci)
- kese za zamrzavanje (najbolje one koje imaju onaj zatvarač - nemam pojma kako se to zove, ali nadam se da znate na šta mislim)
- nekoliko tanjira ili pladnjevaPrvo rasporedite pastu u nekoliko kesa. Broj kesa zavisi od toga koliko boja mislite koristiti.
Zatim u svaku kesu dodajte malo boje za hranu, ne više od 2-3 kapi.Nakon ovoga dodajte malo (odokativno ili možda jednu malu kašikicu) alkohola.

Dobro zatvorite kese pazeći pri tome da ne ostane previše zraka unutra, i mješajte dok svaki makaron ne bude obojen 
Nama je bilo teško odrediti da li su svi makaroni obojeni, jer su nam kese bile bijele. Mnogo je lakše ako se koriste providne kese.

Tako obojene makarone treba izvaditi iz kese i staviti na neke tanjire ili padnjeve, možete staviti i ubrus kao dodatnu zaštitu.Sad dolazi onaj najgori dio. Morate sačekati da se makaroni osuše. Mi smo ih ostavili cijelu noć da ovako stoje. 

Finalno, rezultat je ovakav:I još jedna... :)


Kad to bude sve gotovo, pitanje je, šta sad? :) 

Prvo djeci možete dati da se igraju sa makaronima, što dođe kao super 'sensory game', pogotovo za one manje.

Nakon toga smo mi pravili ogrlice. 
I još smo lijepili šarenu pastu na tanji karton. duoBRO je pravio voz, naravno. A duoSIS i ja smo onako, po slobodnom nahođenju redale makarone, pa je ispao kao neki puž :)

Za ovo ljepljenje na kartončić bi bilo mnogo bolje da smo imali pastu različitih oblika. Ali dobro, neka ostane nešto za sljedeći put :)

I na kraju smo ostatak spemilu u teglu, da se možemo ponovo uskoro igrati.Nemojte zaboraviti da je giveaway jos uvijek u toku pa jos uvijek imate priliku da učestvujete. Više detalja možete vidjeti ovdje

1 comment:

 1. Anonymous17.6.15

  I ovo ću da radim.. Ma totalno ću da te pokradem duoMama!

  ReplyDelete