Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

7.11.14

Pattern block mats

Ova sedmica je bila baš puna nekih dešavanja i to uglavnom lijepih i pozitivnih. I kao rezulatat se već naziru neki planovi, ali više o tome uskoro u nekom novom postu :)

Nego, želim da vam pokažem čime smo se ove sedmice igrali dok smo bili kući. 



Naime, slučajno sam naišla na post u kojem postoji link za download pattern block podloga. Zadatak je od nekih osnovnih geometrijskih oblika složiti npr. voz ili auto ili leptira ili žirafu...

Oblici se mogu odprintati u boji, iskružiti i kasnije redati na iste samo bez boje, ali ako nemate printer u boji, uvijek dijete, ili vi, možete prvo obojiti oblike, pa ih tek onda izrezati.

Ovdje je link na one podloge koje smo mi prvo koristili: prekinders



A ja sam nama napravila i nekoliko dodatnih (klikom na ime ispod slike možete ih download-ovati). Naravno i dalje su transportna vozila u pitanju :)





Ako vam ne odgovoaraju ovi pojmovi, na internetu vrlo lako možete naći i druge koji vašem mališanu mogu biti zanimljiviji.

Inače se ove 'slagalice' mogu i kupiti, napravljene su od drveta i mogu se koristiti za razne aktivnosti i učenje. Ja ih nažalost nisam nigdje vidjela u lokalnim prodavnicama, pa nam je ova papirna varijanta trenutno dobra zamjena.


Ugodan vikenda vam želim.

2 comments:

  1. Odlična je ideja, nismo ranije videle ove šeme! Ovakvih jednostavnih didaktičkih igračaka kod nas, nažalost, ima malo (bar u odnosu na one druge, manje korisne), ali naletele smo na nešto slično na http://kockica.co.rs/didakticke-igracke/mozaik. U svakom slučaju, prvo ćemo da pokušamo sa kartonima, to je bar uvek dostupno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, slažem se, onih korsinih, open-end igračaka ima jako malo, dok su onih koji uglavnom predtavljaju neke izobiličene likove pune prodavnice. Nažalost. Hvala za link. :) to je odprilike to. Mada je super varijanta napraviti svoje :)

      Delete