Looped Slider


 photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo ABOUTMEblueTAB_zps0b97924b.png  photo HOMEblueTAB_zps98062eb8.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png  photo DUOphotographyblueTAB_zps9be640fe.png  photo CONTACTblueTAB_zps8307af48.png

7.10.15

Imunitet (ili čime se boriti protiv raznih baja!)

Današnji post bi trebao sadžavati nešto vezano za kuhinju i kuhanje, ali obzirom da nam je sezona gripa, prehlada, virusa i bakterija pred vratima htjela sam sa vama podijeliti naše iskustvo u borbi sa raznim dosadnim bajama.




Ako vam dijete provodi određeno vrijeme u grupi, vrlo je mala vjerovatnoća da će se uspijeti odbraniti od 'standardnih' baja kao što su one što uzrokuju pljuskavice (varičela), šarlah, i sl. Ali sa virusima se ipak može boriti ojačavanjem imuniteta, pa se slinjenja, kašljanja, upale grla, mogu svesti na minimum.

Ovo je naša strategija koja je upalila kod duoBRO (prije ovoga je svakih 20ak dana bilo nešto, nakon primjene ovih dodataka, 8 mjeseci nije bio nikako bolestan, hvala Bogu, sve do strašnog ljetnog stomačnog virusa kojem su vrlo rijetki uspjeli pobjeći):

1. prepeličije jaje + pekmez od jabuke + mlijeko - sve umućeno zajedno
2. vitaminski sirup (mi koristimo dr.Theiss) + prava matična mliječ (dozirana prema težini djeteta sa pauzama prema preporuci)
3. med + izrendani đumbir
4. imunoglukan (doziran prema težini djeteta sa pauzama prema usputstvu)
5. kozije mlijeko + kravlje mlijeko + riblje ulje (pravo, ne perlice)
6. chia sjemenke

duoSIS nije uzimala sve od navedenog, nego samo ono što je obzirom na svoj uzrast mogla.

Naravno, nismo im nikada davali sve odjednom, nego raspoređeno tokom cijelog dana.

Postoje razne stvari koje mogu pomoći za osnaživanje imuniteta, ali ja želim samo napisati šta je nama upalilo. Da li je samo nešto od navedenog bilo dovoljno, ili je fol u kombinaciji svega, ne znam, ali eto, možda nekome pomogne.